Destination

U utorak 07. februara 2023. godine u Velikoj sali Regionalne privredne komore Zlatiborskog okruga održano je predstavljanje javnog konkursa za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude za 2023. godinu koji je raspisalo Ministarstvo turizma i omladine.

Sve detalje javnog konkursa predstavio je Esad Hodžić, savetnik ministra turizma i omladine.

Kako se radilo o izuzetno povoljnim kreditima koji su namenjeni turističkoj privredi, odazvao se veliki broj mesta, a sastanku su prisustvovali turističke organizacije opština, hotelijeri, turističke agencije, seoska turistička domaćinstva, proizvođači suvenira i dr…

Turistička organizacija opštine Požega prisustvovala je zajedno sa vlasnicima poljoprovrednih gazdinstava i seoskih turističkih domaćinstava opštine Požega prezentaciji konkursa koji bi eventualno bili aplikanti na navedenom pozivu.

Zaključak vrlo uspešnog i konstruktivnog sastanka je da za sve buduće korisnike ovakav način podsticaja može biti od veoma važne koristi, s obzirom na mogućnosti koje nudi sa pogledom na dugoročne staze podizanja kvaliteta turističke ponude.