Destination

U okviru promotivne kampanje Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, grupa ,,travel“ blogera posetila je Užice, Zlatibor, Prijepolje, Požegu

Ovo putovanje započeli su obilaskom etno parka Terzića avlije koje se nalazi u selu Zlakusa, koje je najpoznatije po starom grnčarskom zanatu koje je u ovom selu zastupljeno više od tri veka. Zatim obilazak Potpećke pećine, potom adrenalinska vožnja zip lajnom pored srednjevekovnog Starog Grada koji je takodje bilo neizostavno posetiti. Obilazak se završio u Neolitskom selu- StaPARK , gde su blogeri imali priliku da se upoznaju sa uslovima života i rada čoveka u periodu neolita.

Ovom prilikom gosti su upoznali simbole Zlatibora na obnovljenom Kraljevom trgu, Kraljevu česmu, drvenu skulpturu „Zlatiborski brzi voz“, a najveću pažnju privukla je večernja projekcija na multimedijalnoj fontani na jezeru. Potom su obišli spomenik prirode “Stopića pećina”, a zatim i jedinstveni muzej na otvorenom “Staro selo”  i “Muzej pletilja” u Sirogojnu.  Obilazak planine upotpunjen je vožnjom najdužom panoramskom žičarom na svetu – “Gold gondolom”, a na vrhu Tornika priređena je “Čajanka za blogere”.

Gosti su upoznali simbole Prijepolja i obišli gradsko jezgro, a potom i manastir Mileševu, Husein pašinu i Mahmut begovu džamiju, katoličku crkvu, Kamenu Goru i Sopotnicu. Obilazak prirodnih lepota, atrakcija i sadržaja kojima Prijepolje raspolaže,  degustacija tradicionalnih gastronomskih specijaliteta i ljubaznost lokalnog stanovništva učinili da gostujući blogeri sa ovog vikend putovanja ponesu najlepše utiske, ali i mnoštvo korisnih informacija, koje će narednih dana podeliti sa svojim internet pratiocima.

U Požegi su posetili Muzej Železnica Srbije – odeljenje uzanih pruga, Gradski trg, Spomen kompleks Milošu Obrenoviću u Gornjoj Dobrinji i biser turističke ponude u Požegi – Tometino Polje.

U grupi se pored domaćih blogera “Kompas kaže Srbija” (Marija i Aleksandar Dašić), “Events in Serbia” (Dragica Novaković), “Glimpses of the world” (Danijela Ćirović),@serbia_tourism” (Vladimir Dašić) našao i Eksekjel Videla, koji već četiri godine otkriva Srbiju očima Čileanca i svoje utiske deli putem Instagram profila “hola.serbia”.