Destination

U organizaciji Sekretarijata za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu Opštine Berane, 8. i 9. oktobra održan je Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i domaće radinosti – „Berane 2022“ u hali sportova, koji je okupio oko devedeset izlagača iz Crne Gore i susednih država.

Veliku čast i zadovoljstvo imala je Turistička organizacija opštine Požega jer je predstavila turističku ponudu opštine i na ovom značajnom događaju, zajedno sa udruženjem građana “ Naša priča” i predsednicom udruženja Biljanom Ršumović koji su predstavili srpsku tradiciju i kulturu kroz različite vrste prikazivanja narodnog veza, nošnje, tradicionalnih rukotvorina itd.

Na sajmu svoje proizvode i usluge predstavilo je oko 90 izlagača iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Predsednik opštine Berana Vuko Todorović istakao je značajnost gostovanja svih učesnika iz zemalja regiona i između ostalog dodao i da domaći proizvodi, njihov kvalitet i dostupnost, pitanja su koja veoma zaokupljaju pažnju, imajući u vidu porast cena i nestašicu hrane u svetu.