Destination

Šta videti

Tometino Polje

Najbolje mogućnosti za aktivni turizam omogućiće vam ova turistička destinacija koja se nalazi na severu opštine Požega, jer obiluje neverovatnim prirodnim resursima za ovakav vid odmora. Sa divnim predelima za pešačenje, planinarenje, vožnju bicikla i paraglajding, sa nadmorskom visinom od 750 metara, ova talasasta visoravan nestvarne lepote osvaja istinske zaljubljenike u aktivan odmor u prirodi.

Tometino Polje se nalazi u podnožju Maljena, između Požege i Divčibara, na ušću dve reke. Osim važnih migratornih vrsta ptica i šumske divljači, ovde se prepliću 52km obeleženih planinarsko – pešačkih staza, kao i 30km onih namenjenih biciklistima. To je svojevrsna vazdušna banja sa najvećom koncentracijom ozona u širem okruženju, što povoljno utiče na neurovegetativna oboljenja, anemije, plućne bolesti, kao i sve vrste stresa.

Osim vazduha i prirode, ovde su značajni resursi zdrave, pitke vode, koja po nekim analizama ima atribute lekovitosti. Čalački potok i Vražji vir su dva stroga rezervata prirode, koji se nalaze u ovoj prirodnoj lepoti.