Destination

U živopisnom selu Mokra Gora u nadaleko čuvenom etno selu Drvengrad 6. i 7. decembra održana je šesta po redu turistička konferencija “Zapadna Srbija”.

Sada već tradicionalno konferencija sabira turističke radnike kako bi se sumirali utisci iz protekle godine i prezentovale dalje aktivnosti i planovi za razvoj turizma regije Zapadna Srbija u budućnosti.

I ove godine najveći broj učesnika bio je iz turističke regije Zapadna Srbija ali i sa znatnim brojem iz čitave zemlje, kao i regiona.

Pod sloganom „Turizam se vratio, pred nama su novi izazovi i šanse“, ovogodišnja konferencija je okupila i značajan broj eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti turizma koji su ujedno bili i govornici i učesnici panela koji su sadržali aktuelne teme, od strateškog planiranja, programa razvoja turizma regije Zapadna Srbije, primera dobre prakse do uloge medija u promociji turističke destinacije. (U prilogu se nalazi agenda sa svim predavačima.)

Drugog dana događaja direktorka turističke organizacije opštine Požega Nataša Bradonjić, sa svojim relevantnim iskustvom, aktivno je učestvovala kao moderator panel diskusije na temu medija i turizma kao primera dobre prakse.

Sumiranjem utisaka na kraju konferencije stavljen je akcenat na tradicionalno odlično organizovanu edukaciju, ali i krunu dvodnevnog boravka, a to je sjajno druženje svih učesnika i međusobno povezivanje!