Destination

Leto u Požegi 2023. nastavljeno je u sjajnom ritmu. U rasponu od nešto više od 20 dana, požeški gradski trg dva puta obarao je rekorde u posećenosti. Kao što je bilo i za očekivati, veliki broj Požežana ali i posetilaca iz susednih gradova, uživao je sinoć u još jednom muzičkom dešavanju koje je za njih omogućila Turistička organzacija Požega, pod pokroviteljstvom opštine Požega a u saradnji sa Sportsko-kulturnim centrum Požega. Ovoga puta, na muzičkoj pozornici u Požegi nastupio je Dženan Lončarević, autor mnogobrojnih hitova, i muzicar koga publika širom zemlje vrlo rado sluša, o čemu svedoči i uvek velika posećenost njegovim muzickim nastupima, što su i Požežani sinoć itekako potvrdili.

Iako muzički ukus Požežana nije stran Dženanu Lončareviću, od poslednjeg susreta ipak je prošlo dosta vremena. Možda se sastav publike malo promenio, podmladio, povećao, ali utisak večeri svakako je činjenica da su sinoć podjednako uživali i predstavnici nove generacije, ali i oni stari ljubitelji ove muzike, pripadnici oba pola podjedanko su pevali pesme trenutno jednog od najpopularnijih muzičara na domaćoj muzičkoj sceni.

Tokom skoro dve decenije postojanja na muzičkoj sceni, Dženan Lončarević nikada nije odustajao od svog jedinstvenog prepoznatljivog stila, i ta univerzalna poruka ljubavi koju je donosio kako kroz svoje pesme, tako i kroz pesme kolega koje često izvodi na svojim nastupima, manir je koji je zadržao i danas. Kako ističe, od početka je bio isti, ne pokušavajući da se prilagodi modernim trendovima I drugačijim pravcima u muzici koji su aktuelni. A žar sa kojom publika peva njegove pesme dokaz je da za to apsolutno nije ni bilo potrebe.  

Ovog leta različita muzička dešavanja punila su iznova gradski trg, novi rekordi posećenosti su postavljani, ali ono sto je najvažnije, svi programi kulturnih dešavanja pažljivo su odabirani, tako da obuhvataju sadržaje baš za svakoga, u kojima su Požežani iznova uživali. Tako da je i koncert Dženana Lončarevića za mnoge bio dogadjaj za pamćenje, a dokaz za to je i oduševljenje publike koja je tokom dvosatnog trajanja koncerta sve vreme pevala.