Destination

Turistička organizacija Požege je u saradnji sa planinarskim društvom „Maljen“ i osnovnim školama „Petar Leković“ i „Emilija Ostojić“ organizovala pešačku turu na planinu Loret.

Učešće u ovoj turi je uzeo veliki broj ljubitelja prirode koji su veoma lep dan vikenda u iskoristili na najlepši način. Put Loreta i njegovog vrha od 850 metara nadmorske visine iz Požege krenuo je autobus pun planinara sa još dva puna minibusa. Učesnike su autobusi prebacili do skretanja za zaseok Džemat odakle su se učesnicu uputili ka samom vrhu.

Na pešačku turu dužine 12 kilometara pošlo je preko četrdsetoro dece, a pojedini učesnici ove pešačke ture stigli su i iz drugih krajeva. Veliki doprinos i odličnu saradnju pokazali su i nastavnici osnovnih škola čije planinarske sekcije su uzele učešće na ovoj turi.

Očaravajuća priroda na najbližoj planinskoj destinaciji Loretu, njen vidikovac kao i gostoprimstvo predstavnika mesne zajednice koji su planinare dočekali uz gibanicu i zeljanicu predstavljalo je pravo uživanje za učesnike.