Destination

45 Međunarodni sajam turizma u Beogradu, održava se od 22. do 25. februara 2024. godine na Beogradskom sajmu, pod sloganom Avantura počinje ovde.

U februaru sa Sajmom turizma tradicionalno kreće talas nove energije. A kroz putovanja, uspostavljanja kontakata i umrežavanja učesnika, trasiraće se pravac ostvarivanja još boljih poslovnih rezultata.
Posetioce očekuje veliki broj popularnih svetskih destinacija sa sve raznovrsnijom turističkom ponudom, autentičnim smeštajnim kapacitetima prilagođenim savremenim turistima.

Tradicionalno, na sajmu učestvuju najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije i međunarodni tur-operatori.
Turističke destinacije sa svojim atrakcijama, proizvodima, smeštajnim i ugostiteljskim kapacitetima i drugim sadržajima imaju priliku da svoju ponudu predstave ne samo turistima iz Srbije, već iz celog regiona.

Ovaj najposećeniji sajam turizma regiona i šire kroz veliki broj poslovnih gostiju i B2B aktivnosti sa preko 350 održanih zakazanih sastanaka na poslednjem okupljanju čini značajno tržište od nekoliko desetina miliona potencijalnih turista.

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Nikola Selaković, posetio je štand Turističke organizacije opštine Požega. Tom prilikom sa direktorkom Natašom Bradonjić razgovarao je o ponudi Požege i unapredjenju kapaciteta u cilju razvoja destinacije, sa posebnim akcentom na istorijsko nasleđe i kneza Miloša Obrenovića i Tometino polje kao prostora koji pruža velike mogućnosti za razvoj turizma i seoskog turizma. Naš štand je posetio i pomoćnik ministra za turizam i omladinu Nemanja Radović.