Destination

Prema najavama meteorologa, dani koji slede biće pravi letnji sa temperaturama i par stepeni iznad 30, ali ovu vrućinu Požežani će moći lakše da podnesu, jer sezona na gradskom bazenu je i zvanično krenula. Nestrpljivo čekajući 10 sati veliki broj posetilaca prvog dana ovogodišnje kupališne sezone pohrlio je kako bi se što pre rashladili u prijatnoj temperaturi vode. Kao što to obično bude, gradski bazen tokom letnjih meseci omiljeno je mesto Požežana, naročito onih najmlađih, kojima je prvo otvaranje kapije simbolično označilo da i letnji raspust sada pravo može da počne.

Kao i svake godine posebna pažnja biće posvećena bezbednosti kupača, o čemu će voditi računa licencirana spasilačka služba, koja će u svakom trenutku motriti na kupače i starati se da sve protiče u najboljem mogućem redu.

Kada su u pitanju cene karti, one se nisu menjale u odnosu na ranije godine, pa su tako i ove sezone cene dnevnih karti 150 i 200 dinara, sezonskih 4.500 i 6.000. Deca do 7 godina ne plaćaju ulazak na bazen, dok su za učenike sa Vukovom diplomom, kao i osobe sa invalidetima obezbeđene posebne pogodnosti.