Destination

Na Konkursu EU PRO PLUS – čiji je osnovni cilj unapređenje lokalne infrastrukture, projekat opštine Požega i Turističke organizacije Požega je dobio „zeleno svetlo“ čime je opština Požega praktično privukla investiciju od 210.000 evra.

Projektom je predviđeno uređenje kompleksa Savinac, tačnije, revitalizacija i sanacija kompletnog prostora, objekata, parkovskih površina, izgradnja dečijeg igrališta, klupa, staza, osvetljenja, toaleta za posetioce…

Pored toga što je Savinac bio omiljeno izletište Požežana, ovo je ujedno i park prirode – stabla hrasta lužnjaka.

Zbog toga je predviđena zaštita i orezivanje ovih stabala u cilju što boljeg očuvanja ovog zaštićenog prirodnog dobra a istovremeno je planirana sadnja novih sadnica visokog i niskog ukrasnog rastinja.

Stari objekti će dobiti novu namenu i novu fasadu a pored manifestacija, na prostoru Kompleksa će se održavati i seminari jer je unutar objekata planirana i multinamenska sala sa oko 40 sedećih mesta.

„Na ovaj projekat smo izuzetno ponosni, radovi će biti realizovani tokom ove i naredne godine pa će Savinac ponovo biti omiljeno izletište Požežana svih generacija“ – kaže predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.