Destination

Pod pokroviteljstvom opštine Požega, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije, a u organizaciji Turističke organizacije opštine Požega na veliki praznik Uspenja Presvete Bogorodice 28.08. u selu Gornja Dobrinja, u kompleksu kneza Miloša Obrenovića, jednog od najznačajnijih imena u našoj istoriji, organizovano je obeležavanje 200 godina postojanja crkve Sv. Apostola Petra i Pavla, zadužbine Miloša Obrenovića kroz raznovrstan kulturno-umetnički program.

Pre samog programa svetom arhijerejskom liturgijom načalstvovao je njegovo Preosveštentvo Episkop Žički Gospodin Justin! Kako je i najavljeno u nastavku liturgije obeležen je i pomen Obrenovićima.

Adekvatnim pozdravnim rečima, pre samog kulturno-umetničkog programa, imalu smo tu čast da nam se obrate predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović i predsednik Skupštine Srbije Dr Vladimir Orlić.

Programski kulturno-umetnički deo ostavio je sve posetioce sa predivnim utiscima, slušajući i uživajući u izvedbama koje su pripremljene za ovako veliki i značajan dan.

I na kraju u nastavku program je sadržao sledeće izvedbe:

  • Javni čas istorije – Prof. Dr. Radomir Popović;
  • Duhovna muzika u izvođenju pevačke grupe „Vidovdan“ pod dirigentskom palicom profesora Branka Tadića;
  • Beseda „Dug Miloša Obrenovića ocu i Ocu“ – pisac Milan Ružić;
  • Monodrama „Miloš Obrenović – Knjaz Serbski“, autora Milovana Vitezovića u izvođenju Aleksandra Dunjića;
  • KUD „Prvi Partizan – Sevojno – splet igara iz Srbije“;
  • Danica Krstić – izvođač etno muzike;
  • Trubački orkestar Marka Trnavca.

Velika zahvalnost i svim posetiocima kako sa lokala tako i okolnih mesta, koji su prešli na desetine kilometara kako bi prisustvovali jedinstvenom događaju i zajednički doprineli da obeležavanje značajnog jubileja ima još veću snagu!