Destination

Kako nam se bliži veliki jubilej, 200 godina od osnivanja crkve Svetih apostola Petra i Pavla, zadužbine Miloša Obrenovića, u proteklom periodu aktivno smo intenzivirali aktivnosti po pitanju pripreme za izradu projekta uređenja kompleksa u Gornjoj Dobrinji i porte crkve, kako bismo se što adekvatnije pripremili za obeležavanje velikog jubileja naredne godine!

U tom smislu ostvarili smo značajnu saradnju sa republičkim zavodom za zaštitu spomenika, jer je kompleks „knjaz Miloš Obrenović“ nepokretno kulturno dobro od izuzetnog značaja (PKIC 26-Gornja Dobrinja-Požega).

U radnoj poseti Beogradu u republičkom zavodu za zaštitu spomenika, na sastanku smo upoznali direktorku i zamenicu direktorka sa namerom izrade projekta i zamolili ih za uslove koje moramo da zadovoljimo kako bi adekvatno i po određenim propisima uredili kompleks.

Vrlo brzo, nakon inicijalnog sastanka u Beogradu, direktorka zavoda sa svojim saradnicima je posetila Požegu i Gornju Dobrinju. Tokom konstruktivne posete i sastanka dali su nam sugestije i pokazali dobru nameru, podršku i pomoć po ovom pitanju. U narednom periodu, shodno očekivanim predstojećim aktivnostima, očekuje se i niz sličnih sastanka.